Website logo.png

Na slechts twee dagen is het Kerstbomendoolhof op de Markt in Weert vanwege coronamaatregelen weer gesloten. Maar niet getreurd: Kerstbomendoolhofsleutelhouder Norbert Nordmann neemt je online alsnog mee op ontdekkingstocht!

Op de Markt verrees in navolging van de succesvolle editie in 2019 wederom een kerstbomendoolhof. Het doolhof was dit jaar nóg groter en bestond uit twee velden die met elkaar in verbinding stonden door een immense loopbrug.

 

Maak kans op lokale prijzen

Norbert Nordmann, de enthousiaste beheerder van het Kerstbomendoolhof, daagt je uit voor een online spelletje! Ben jij de speurneus die alle letters in het Kerstbomendoolhof vindt? Bekijk het filmpje, ontdek de zeven letters, zet ze op de juiste volgorde en vul het antwoord in via onderstaand formulier.

Online Kerstbomendoolhof

Deelnemen is mogelijk t/m 9 januari 2022. Per e-mailadres is één deelname mogelijk. Gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen met winnaars van deze wedstrijd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

ZET JE DE LETTERS OP VOLGORDE ACHTER ELKAAR,

DAN KUN JE UITKIJKEN NAAR EEN

NIEUW JAAR!

Dank voor je deelname! Winnaars ontvangen medio januari bericht.

Kracht van lokale ondernemers

Het Kerstbomendoolhof was een initiatief van Ambiance Events in opdracht van Centrummanagement Weert. Dat er geen entreeprijs gevraagd werd is dankzij de financiële bijdrage van BIZ Ondernemers, de samenwerking van ondernemers in de binnenstad. Met het niet doorgaan van het evenement wordt de roep voor het lokaal bestellen van je kerstcadeau nog duidelijker. Het zijn immers lokale ondernemers die evenementen als dit mogelijk maken en graag ontvangen zij je ook in de toekomst in een levendige binnenstad. Steun ze tijdens de lockdown door je cadeau niet bij de webgigant te kopen, maar lokaal te bestellen. Veel ondernemers bieden servicegericht maatwerk en bezorgen bestellingen graag aan huis.

logo_centrum management Weert nieuw wit.png
BIZ Ondernemers logo wit.png
Website logo.png

Ondernemers in de binnenstad van Weert maken zich op voor de feestdagen. Als cadeautje voor winkelend publiek wordt een verrassend programma met winters entertainment gepresenteerd en opent een kerstbomendoolhof op de Markt.

 

Het programma van Winters Weert herbergt tal van feestelijke activiteiten verspreid over de binnenstad, uitermate geschikt om te combineren met een middag of avond winkelen. Geen grote evenementen, maar intieme belevenissen waarbij je de tijd neemt om te genieten!

 

Winterweekenden vol vermaak

Eerste winterweekend

Op zaterdag 11 december start het eerste winterweekend met kerstkoor Dickens Voices. Op koopzondag 12 december klinkt de accordeonmuziek van Witte Winterklanken door de straten, ontmoeten bezoekers een bijzondere levende kerstboom en zingen zangkwartet Klein Orkerst en Kinderkoor Cantarella. Begeleid door live pianomuziek loopt de Kerstman al zingend door de straten met Santa’s Sing-a-Long.

 

Eerste winterweekend

Het tweede weekend begint op zaterdag 18 december met wederom Dickens Voices en een ritmisch uitdagend optreden van Percussion Friends. Koopzondag 19 december zingen de Kerstman en Klein Orkerst weer de sterren van de hemel, wandelt het levende kerstboompje door de straten en bezoekt de magische steltenact Natalia White de Weerter binnenstad.

 

Op 19 december speelt Saelmans Makelaardij in samenwerking met Bistro De Umbelder ook een beetje voor Kerstman door glühwein en warme chocomelk uit te delen. Vanuit hun brand store in de Langstraat delen zij tevens het dialectboekje Verhäölkes in 't Wieërts van Veldeke Weert uit.

 

Ontmoet de Kerstman

De Kerstman zetelt op woensdagmiddagen 15 en 22 december en het winterweekend van 18 en 19 december tevens in zijn fluwelen stoel op De Oude Schut. Het plein is op initiatief van horecagelegenheid Lien & Otje sfeervol aangekleed en op het midden van het pleintje schitteren de lampjes in de grote kerstboom.

 

Kerstbomendoolhof

Op de Markt verrijst in navolging van de succesvolle editie in 2019 wederom een kerstbomendoolhof. Het doolhof is dit jaar nóg groter en bestaat uit twee velden die met elkaar in verbinding staan door een immense brug. Met de kerstboodschap op de brug en de grote kerstboom op de achtergrond is dat tevens een perfect locatie voor een sfeervolle foto. Bezoekers, jong en oud, zijn van harte welkom om samen met kerstbomendoolhofsleutelhouder Norbert Nordmann het raadsel in het doolhof op te lossen en maken daarmee kans op diverse prijzen..

 

Van vrijdag 17 t/m vrijdag 31 december is het Kerstbomendoolhof dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de poort gesloten. Een bezoek is voor iedereen gratis, als cadeautje van lokale ondernemers. Vanwege geldende coronamaatregelen is het voor bezoekers bij de entree noodzakelijk een coronatoegangsbewijs te laten scannen. Dit kan via de CoronaCheck-app of papieren uitdraai van de qr-code. Daarnaast dient per huishouden een bezoeker contactgegevens in te vullen op het spelkaartje dat bij het raadsel hoort.

 

Extra koopzondagen

Winkels zijn op 12 en 19 december extra geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens koopzondagen is parkeren gratis in het centrum, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over de Weerter binnenstad met een overzicht van het volledige winkelaanbod is te vinden op deze pagina.