• Centrummanagement Weert

Winkelen op afspraak: lokale ondernemers in hun kracht

Vanaf 3 maart is de eerste stap naar heropening van de winkels weer genomen. Met 'winkelen op afspraak' staan lokale ondernemers nadrukkelijk in hun kracht. Hoewel het natuurlijk nog niet de optimale situatie is, wordt met gastvrijheid als kernwoord tal van mogelijkheden tot het doen van je aankopen geboden.


Na ruim tien weken van noodzakelijke sluiting kijken ondernemers in de Weerter binnenstad reikhalzend uit het winkelend publiek weer te ontvangen. Veel winkels bieden mogelijkheden tot winkelen op afspraak, of geven evengoed de gelegenheid bestellingen af te halen of te laten bezorgen.


Geen standaard

Niets van de huidige situatie is standaard, dus alle geboden winkelmogelijkheden zijn maatwerk. Met name winkelketens werken met een 'agenda' met vaste momenten, wisselend van 10 tot 60 minuten winkelbezoek. Kleinere winkels focussen nog meer op maatwerk door in overleg met klanten een bezoek af te stemmen. Naast fysieke afspraken zijn er ook voorbeelden zoals de pas-tas, een naar wens gevulde tas met mode-artikelen om thuis te passen, of online te volgen demonstraties van producten.


Profiteren van gastvrijheid

Het maatwerk winkelen stelt de lokale ondernemer in de gelegenheid het winkelpubliek weer te bereiken. Hiermee heeft de ondernemer weer een 'kans' het verschil met anonieme online aankopen te bewijzen: échte gastvrijheid en servicebereidheid ervaar je alleen in een échte winkel. Centrummanagement Weert roept dan ook op het maatwerk aanbod te benutten.


De ruim 200 ondernemers in de binnenstad hebben nu meer dan ooit uw steun nodig. Samen zorgen we ervoor dat we dit overwinnen en de binnenstad in betere tijden weer een plek is waar je ongedwongen terecht kunt. Als we samen de keuze maken om lokaal te kopen, kunnen we ook later weer terecht in een centrum vol winkelaanbod en belevenissen.


Koop jij lokaal? Bezoek de website van jouw favoriete ondernemer, neem contact op en maak een afspraak!