• Centrummanagement Weert

Weerter binnenstad viert Hemelvaartweekend

De Weerter binnenstad viert op feestelijke wijze het Hemelvaartweekend. De versoepelingen van de coronaregels zijn voor veel lokale ondernemers aanleiding voor bijzondere acties en extra openingstijden. Zo zijn veel winkels op Hemelvaartsdag geopend en kunnen bezoekers gratis parkeren.


Het lentezonnetje doet flink z’n best en de zomerse mode hangt in de vele kleurrijk ingerichte etalages. De versoepeling van coronamaatregelen is voor Weerter ondernemers extra reden om feestelijk uit te pakken en winkelend publiek van harte welkom te heten.


Het is niet meer nodig vooraf een winkelafspraak te maken en bij goed weer is een winkelbezoek perfect te combineren met een heerlijke lunch of namiddagse borrel op het terras. Daarvoor bieden lokale ondernemers de komende periode extra gelegenheid. Op donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, zijn veel winkels extra geopend. Ook de koopzondagen op de laatste zondag van de maand worden hervat. Op www.cmweert.nl toont Centrummanagement een handig overzicht van alle winkels en horecagelegenheden in de binnenstad.


Gratis parkeren

Op zon- en feestdagen is parkeren in en om de Weerter binnenstad gratis. Dat betekent dat bezoekers op donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, de parkeerautomaten kunnen overslaan. Uitgezonderd zijn parkeerlocaties met een slagboom.


Dichter bij Weert

Tot nader order zijn er geen aanvullende activiteiten in de winkelstraten. Toch presenteert Centrummanagement Weert een extraatje bij een centrumbezoek. Onder de noemer Dichter bij Weert werd een dichtwedstrijd georganiseerd, waarop ruim 140 gedichten werden ingezonden. Een deskundige jury selecteerde uiteindelijk 33 gedichten die zijn gepubliceerd op de Weerter winkelruiten. Zowel liefhebbers van dichtkunst als winkelend publiek genieten zo van een ludiek aangekleed winkelcentrum. Dichter bij Weert is van tijdelijke aard, gedichten zullen tot en met 24 mei (Tweede Pinksterdag) op de ruiten prijken. Meer informatie over de locaties is te vinden op www.dichterbijweert.nl.