• Centrummanagement Weert

Weerter binnenstad op maat

Bijgewerkt op: 17 okt. 2020

De Weerter binnenstad reageert op maat op de gestelde maatregelen vanwege de gedeeltelijke lockdown. Centrummanagement en BIZ Ondernemers laten in een gezamenlijk bericht weten hoe openingstijden en aanvullende activiteiten er de komende weken uitzien.

De Rijksoverheid heeft maatregelen afgekondigd die als doel hebben het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. Ook is het advies om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Er wordt nadrukkelijk verzocht om gestelde richtlijnen in acht te houden.

Koopavonden en koopzondag

De Weerter binnenstad kiest nadrukkelijk voor spreiding van koopmomenten. Daarom heeft de koopavond op donderdag doorgang tot 20:00 uur, zoals de mogelijkheid wordt geboden binnen de gestelde maatregelen.

Ook de koopzondag van 25 oktober zal doorgaan, weliswaar zonder activiteiten. Het nostalgisch-Bourgondische Antje Festival zal dus niet plaatsvinden. Passend binnen het beleid kiest de Weerter binnenstad ervoor om zonder aanvullend vermaak evengoed de gelegenheid te bieden boodschappen te doen. Op koopzondag openen winkels van 13:00 tot 17:00 uur en is parkeren gratis, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom.

Winkelen op maat

Met het behouden van de koopavonden en koopzondag dragen ondernemers bij aan de spreiding van de koopmomenten, hetgeen ervoor zorgt dat het vermijden van drukte beter te realiseren is. Ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad.

Live muziek op zaterdag

De weekmarkt op zaterdag zal in de opstelling gelijk aan afgelopen maanden doorgang hebben. Elke zaterdag in oktober stond er bovendien live muziek op de planning, door de ondernemers gepresenteerd als cadeautje voor de binnenstadbezoekers bij wijze van dankjewel voor hun bezoek. Helaas heeft men ervoor moeten kiezen deze acts te annuleren.

Meer informatie over bereikbaarheid en openingstijden van de Weerter binnenstad is te vinden op www.cmweert.nl.