• Centrummanagement Weert

Veilig genieten tijdens koopzondag

Koopzondag 26 juli pakt de Weerter binnenstad uit met een feestelijk evenement voor de hele familie. Om ervoor te zorgen dat iedereen in rust en ruimte kan genieten zijn enkele spelregels van toepassing.

Eerder dit jaar werden alle evenementen tot 1 september geannuleerd. De versoepelde corona-maatregelen bieden mogelijkheid om de organisatie van activiteiten weer stapsgewijs op te starten. In de binnenstad wordt daarom de koopzondag weer van een feestelijk thema voorzien, ditmaal de jaarlijkse Springkussendag.

Het evenement past met enkele spelregels perfect binnen de gestelde kaders. Zo is het betreden van de luchtkussens alleen toegestaan voor jeugd t/m 12 jaar. Op elke springkussenlocatie worden desinfectiematerialen aangeboden. Volwassenen dienen onderling anderhalve meter afstand te houden en drukte te vermijden. De springkussens worden geplaatst op pleinen en in straten in de binnenstad, waarbij nog voldoende ruimte blijft om elkaar op veilige afstand te passeren. Om alles in goede banen te leiden wordt extra toezicht gehouden.

Springkussendag

De Springkussendag wordt georganiseerd door Centrummanagement Weert in samenwerking met BIZ Ondernemers en is een jaarlijks terugkerend thema in de zomervakantie. Een bezoek aan de stad is voor de hele familie de moeite waard.

Verspreid over de straten en pleinen in de binnenstad staan maar liefst 12 luchtkussens. Met de vele verschillende soorten en kleuren vormt het evenement een sfeervolle invulling van de zomerse koopzondag. Terwijl de ouders lekker winkelen of genieten op een van de vele terrassen in Weert kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. De kussens variëren van een ballenbak voor de kleinsten tot een grote stormbaan voor de stoerste kids.

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over koopzondagen en activiteiten is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.