• Centrummanagement Weert

JEM wint tweede Munten voor Muziek-festijn

Tijdens koopzondag 26 mei vond voor de tweede keer het Munten voor Muziek-festijn plaats. Het evenement bood muzikale talenten hét podium om Weert op een ludieke manier kennis te laten maken met hun kunsten. Een lokale mystery jury heeft de act van JEM als winnaar uitgeroepen.

Centrummanagement Weert organiseerde de tweede editie van het Munten voor Muziek-festijn. Maar liefst 21 verschillende acts gaven een optreden in de binnenstad. Een mystery jury beoordeelde de artiesten op muzikaliteit en straatwaardigheid.

De winnaar van het tweede Munten voor Muziek-festijn is de act van het akoestische trio JEM. In een prachtige ‘close harmony’ zongen de dames op de Muntpromenade diverse pophits, zichzelf begeleidend op het keyboard. De driestemmige muziek kwam vooral goed ten uiting in het uitgebreide repertoire aan balladpopsongs. De optredens konden op veel enthousiaste reacties rekenen.

De tweede plaats is behaald door Mayra Salimans, spelend op zowel toetsen als gitaar. In de Langstraat bracht zij zingend gevoelige (pop)nummers ten gehore, zichzelf akoestisch begeleidend. Het rauwe randje in haar stem zorgde voor de juiste finesse in de vaak lieflijke teksten in nummers van onder andere Adele, Keane en James Bay. Ze wist hiermee het winkelend publiek zichtbaar te boeien.

Op het binnenpleintje van De Oude Schut speelde Trio Going Places, bestaande uit Irene Koster (viool), Tineke Lemmens (diatonische accordeon) en Ilse Konings (cello). Het akoestisch gezelschap speelde eigen gecomponeerde muziek, waarbij ze zich hoorbaar lieten beïnvloeden door folkmuziek. Zij wonnen de derde plaats vanwege hun prachtige intieme sfeer die zij op het pleintje wisten te creëren, als kamermuziek in de open lucht.

De winnaar van de eerste prijs ontving een shoptegoed van 100 euro, de tweede en derde prijs elk 50 euro. Daarnaast hebben de muzikanten natuurlijk gespeeld voor de inhoud van hun pet, centenbakje of muziekkoffer.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Koopzondag 30 juni staat in het teken van Werelds Weert, waarbij de straten en plein uitpakken met elk een eigen landenthema.