• Centrummanagement Weert

Jaaroverzicht koopzondagen Weert

Nu 2019 goed en wel gestart is presenteert Centrummanagement Weert het jaarprogramma. In navolging van de voorgaande jaren is het overzicht aan binnenstadevenementen in samenwerking met BIZ Ondernemers verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag, met elk een eigen thema, aangevuld met diverse extra evenementen.

Muzikale lente

Zoals het in Weert betaamd start een nieuw jaar in carnavalssferen. Koopzondag 24 februari staat zodoende in het teken van de vastelaovendj, met stijlvolle aankleding en diverse kapellen die door de straten lopen. Na de carnaval begint de lente, met de familievriendelijke Paashazendag op koopzondag 31 maart. Van donderdag 25 t/m zondag 28 april viert Weert de Oranjeweek, met dit jaar als extra bijzonderheid dat de winkels in de binnenstad ten tijde van de vrijmarkt op de Singels op zaterdag 27 april geopend zijn. Koopzondag 28 april wordt de jaarlijkse Dag van Sport & Bewegen georganiseerd.

Koopzondag 26 mei vindt de tweede editie van het Munten voor Muziek-festijn plaats. Voor lokale talenten is dit hét podium om de muzikale kunsten aan het grote publiek te vertonen, en wie weet worden zij beloond met ‘munten voor muziek’ in hun petje of muziekkoffer. Hemelvaartsdag donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni presenteren de ondernemers het Waanzinnig Winkelfestijn Weert, met als pijlers lekker shoppen (ook op Hemelvaart-donderdag), waanzinnige winkelacties en een dagvullend programma vol straattheater. Tevens vindt die dagen de Stadstriathlon plaats.

Kleurrijke evenementen

De zomer trapt af met Werelds Weert, het wereldse weekendje uit in de Weerter binnenstad. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni transformeren de straten tot diverse landenthema’s en trakteert de binnenstad op bijzondere winkelacties, ludieke activiteiten en speciale menu’s bij lokale horeca. Koopzondag 28 juli wordt in elke straat en op elk plein een luchtkussen geplaatst tijdens de jaarlijkse Springkussendag. Ideaal natuurlijk om een terrasbezoekje te combineren terwijl de kinderen naar hartenlust springen. De laatste woensdag van de zomervakantie, woensdag 14 augustus, vindt in de Hoogstraat en op de Oelemarkt de jaarlijkse Kinderbraderie plaats. Koopzondag 25 augustus, net na de vakantie, staat in het teken van de spectaculaire Summer Sale Shopping. Natuurlijk is winkelen voor iedereen, maar dat shoppende mannen ook stoer zijn laat de binnenstad zien op zaterdag 7 september, omgedoopt tot Stoere Mannendag.

Cultureel en Bourgondisch genieten

Als de zomer rustig aan richting het einde gaat kan Weert en omgeving genieten van de jaarlijkse opening van het culturele seizoen tijdens Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt. Het culturele evenement vindt plaats op zondag 22 september, tevens de vervroegde koopzondag van die maand omdat een week later de kermis in de stad neerstrijkt. Koopzondag 27 oktober staat vervolgens in het teken van Antje Festival, een nostalgische en Bourgondisch evenement dat draait om de karakteristiek van het authentieke Weert, en natuurlijk om het proeven van de gratis vlaaitjes van de altijd goedlachse Antje.

Winters Weert

Met de komst van Sinterklaas barsten de winteractiviteiten onder de noemer Winters Weert los en wordt de binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele gezellige winkels nodigen uit tot eindeloos shoppen, perfect te combineren met een bezoekje aan een van de vele horeca-etablissementen die de binnenstad rijk is. Tijdens de koopzondagen in de Sinterklaas-periode, 24 en november en 1 december, vinden diverse activiteiten plaats onder de noemer Pieten Party. Zodra de kerst in aantocht is beleven bezoekers van de binnenstad tal van sfeervolle evenementen in de binnenstad. De koopzondagen vinden plaats op 15, 22 en 29 december. Op zaterdag 21 december vind je je leukste kerstcadeautje in Weert tijdens de feestelijke Late Night Shopping.

Tijdens koopzondagen openen winkels de deuren van 13:00 tot 17:00 uur en kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van bij parkeergarages met een slagboom. Het volledige programma van de koopzondagen is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl. Voor meer belevenissen in Weert biedt www.metonsinweert.nl een actueel overzicht.