• Centrummanagement Weert

Heropening horeca smaakt naar meer

Maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, was eindelijk het moment daar dat het aanbod van de Weerter binnenstad weer compleet was. Met de heropening van de horeca heeft de binnenstad weer een volwaardig aanbod voor een middagje funshoppen.


Lokale horeca-ondernemers hadden wekenlang alles voorbereid om de heropening soepel te laten verlopen, en met resultaat. Terwijl het zonnetje flink straalde liepen terrassen gestaag vol en genoten bezoekers zichtbaar van een lekker hapje en drankje.


Genieten van horeca hoeft natuurlijk niet alleen in het weekend of op feestdagen. Juist doordeweeks biedt het winkelcentrum uitgebreid de gelegenheid om het doen van boodschappen en het vinden van leuke zomermode en verwennerijen te combineren met een bezoek aan een van de vele lokale horeca-etablissementen. Bedenk wel dat een bezoek aan een binnenlocatie te allen tijd gereserveerd dient te worden.


Winkelen volgens richtlijnen

De instructie van het kabinet is sinds 11 mei veranderd van 'blijf zoveel mogelijk thuis' naar 'vermijd drukte'. Dat betekent dat het weer mogelijk is om niet-functioneel te winkelen in de Weerter binnenstad. Toch wordt nadrukkelijk verzocht om richtlijnen in acht te houden. Ondernemers hebben hun winkels en horecazaken veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad.