• Centrummanagement Weert

Dichter bij Weert uitgebreid met plattegrond

Enkele weken na de start van gedichtenroute Dichter bij Weert is naast de online plattegrond alsnog een drukwerk versie uitgebracht. Met de heropening van winkels past het volgens Centrummanagement om het overzicht van locaties met gedichten ook fysiek aan te bieden.


Gedichtenroute Dichter bij Weert is bedacht als alternatief voor binnenstadevenementen, die tot nader moment niet toegestaan zijn. Met de heropening van winkels heeft Centrummanagement ervoor gekozen naast de digitale plattegrond ook een drukwerk versie uit te brengen. Deze zijn vanaf heden gratis verkrijgbaar bij deelnemende winkels, het kantoor van Centrummanagement Weert en het VVV-loket bij Bruna aan de Markt. Meer informatie en de digitale plattegrond is te vinden op www.dichterbijweert.nl.


Binnenstadwandeling

Met de wedstrijd Dichter bij Weert organiseert Centrummanagement Weert een campagne waarbij lokale dichtkunst een plekje krijgt in de binnenstad. Zowel liefhebbers van dichtkunst als winkelend publiek genieten zo van een ludiek aangekleed winkelcentrum. Ruim 140 gedichten werden ingezonden naar aanleiding van de oproep van Centrummanagement. Na een beoordeling door een deskundige jury zijn 33 geselecteerde gedichten op Weerter winkelruiten gepubliceerd. Dichter bij Weert is van tijdelijke aard, gedichten zullen tot en met 24 mei (Tweede Pinksterdag) op de ruiten prijken.


Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning. Logo en huisstijl werden ontworpen door Inge Korten.


Openingstijden

De gedichtenwandeling is zowel tijdens opening als sluiting van winkels te volgen. Natuurlijk hint Centrummanagement op een combinatie met winkelen en een terrasbezoekje bij goed weer. Daarvoor bieden lokale ondernemers de komende periode extra gelegenheid. Op donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, zijn veel winkels extra geopend en kunnen bezoekers gratis parkeren. Ook de koopzondagen op de laatste zondag van de maand worden, voorlopig zonder aanvullende activiteiten, hervat.