• Centrummanagement Weert

Centrummanagement beloont positiviteit

Centrummanagement Weert heeft Facebook-reageerder Sander een VVV-cadeaubon aangeboden. Aanleiding is zijn positieve reactie op een bericht over het Waanzinnig Winkelfestijn op het sociale medium.

Begin mei publiceerde Weertdegekste informatie over het Waanzinnig Winkelfestijn, dat tijdens het Hemelvaart-weekend van donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni plaatsvindt. Medewerkers van Centrummanagement en lokale ondernemers lazen vervolgens de vele reacties, met name op Facebook, die bijna allemaal negatief van aard waren. Sander viel echter op door zijn opbouwende positieve reactie waarin hij zijn waardering voor het ondernemersinitiatief uitspreekt, hetgeen volgens Centrummanagement moet worden geprijsd.

“Het Waanzinnig Winkelfestijn wordt mogelijk gemaakt door de samenwerkende ondernemers. Het hart van het evenement zijn de vele winkelacties. Dat we vervolgens lezen dat mensen de boodschap niet begrijpen en juist klagen over dat er niets te doen is bevordert het enthousiasme van de ondernemers allesbehalve.” vertelt Paul Kooij, Centrum Manager van Weert. Zodoende werd het initiatief opgepakt om de positieve reactie met een cadeaubon te belonen, puur om een signaal af te geven. Er wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijke binnenstad, en met ruim 200 winkels en horecagelegenheden heeft Weert evengoed een groot aanbod.

Vanzelfsprekend is leegstand een belangrijk onderwerp op de agenda’s van Centrummanagement, BIZ Ondernemers en BIZ Vastgoed (de ondernemerssamenwerkingen). Onder andere de verbouwing van de Muntpassage en de aanleg van meer groen dient bij te dragen aan de attractiviteit van het centrum. De laatste maanden is te zien dat ook de horeca opbloeit met de komst van diverse nieuwe restaurants en een gevarieerd aanbod. Het evenementenprogramma zorgt met diverse afwisselende thema’s voor vermaak voor de hele familie, volgens Centrummanagement alle reden om met regelmaat een bezoekje aan de binnenstad te brengen. Uiteindelijk draagt de komst van de bezoeker ook bij aan het succes van de binnenstad.

Winkelfestijn

Naast de winkelacties bestaat het Waanzinnig Winkelfestijn onder andere uit een attractief straattheaterprogramma en een feestelijke kinderkermis. Gelijktijdig vinden in de binnenstad tevens het speciaalbierfestival Weert Totaal Festival en het groots uitgepakte EK Triathlon met diverse (sportieve) activiteiten plaats. Meer informatie is te vinden op www.winkelfestijn.nl.