• Centrummanagement Weert

Bomvol Hemelvaart-weekend in Weert

De Weerter binnenstad herbergt tijdens het Hemelvaart-weekend maar liefst drie grote evenementen. Terwijl aan het Bassin het EK Triathlon wordt gehouden, genieten bezoekers in de binnenstad van het Waanzinnig Winkelfestijn en wordt op het St. Raphaëlpad een speciaalbierfestival georganiseerd.

Op 30 mei begint in Weert een uniek evenement. De ETU Triathlon European Championships, het EK Triathlon 2019, komt naar Weert. De ogen van de internationale triathlonwereld zullen dan gericht zijn op het Blauwe Meertje en het Bassin. De wereldtop is immers live in actie te zien. Meer informatie over het wedstrijdprogramma is te vinden op www.weert2019.com.

Naast het sportieve programma vinden er verschillende bijzondere optredens plaats. Zo wordt het EK op het Bassin geopend met een optreden van Glennis Grace. Gedurende het weekend staan onder andere Guarantee en feestband KHICK op het programma.

Winkelacties

In de binnenstad organiseert Centrummanagement Weert in samenwerking met BIZ Ondernemers (de samenwerkende ondernemers) de vierde editie van het Waanzinnig Winkelfestijn. Het winkelevenement biedt op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni de perfecte combinatie van feestelijk funshoppen en genieten van diverse activiteiten en straattheater. Het hart van het evenement is de grote hoeveelheid bijzondere winkelacties. Veel winkels presenteren opvallende kortingen en bezoekers maken onder andere kans op het winnen van een weekendje weg of een van de vele andere cadeaus. Voor het eerst zijn de winkels op Hemelvaart-donderdag ook geopend. Alle winkelacties zijn verzameld op www.winkelfestijn.nl.

Straattheater

Daarnaast lopen er in de gehele binnenstad diverse bijzondere straattheateracts. Zo maken bezoekers kans de Golila (een roze gorilla) tegen het lijf te lopen, kunnen ze een praatje maken met een levende spiegel en ontmoeten ze echte holbewoners op een wandelende hunebed. Ook kinderen zijn van harte welkom. Zo lopen The Pebbles, zeer knuffelbare dinosaurussen, een ronde door de stad en deelt Juffrouw Suikerspin gratis de welbekende roze lekkernijen uit. Op de Nieuwe Markt staat op donderdag 30 en vrijdag 31 mei een kinderkermis opgesteld.

Bourgondisch

Op het St. Raphaëlpad, nabij de kinderkermis, vindt op Hemelvaart-donderdag het Weert Totaal Festival plaats. Het evenement, dat voor de tweede keer georganiseerd wordt, is een must voor de Bourgondische liefhebber van speciaalbieren en wijn. Op het podium staan gedurende de dag diverse live bands geprogrammeerd, waaronder de welbekende band Anderkovver. Daarnaast biedt het lange weekend natuurlijk uitgebreid de gelegenheid om op een terrasje bij een van de vele horeca-etablissementen te genieten van het culinaire aanbod van Weert.

Op donderdag kunnen bezoekers gratis parkeren in de binnenstad, met uitzondering van locaties met een slagboom. Wegens de wedstrijden tijdens het Ek Triathlon is het Bassin afgesloten. Omleidingsborden wijzen de weg naar de beschikbare parkeerlocaties.