Dichter bij Weert logo

Dichter bij

Centrummanagement Weert presenteert in het voorjaar de campagne Dichter bij Weert. In maart werd een dichtwedstrijd georganiseerd, waarvan een selectie van de inzendingen uiteindelijk prijkt op winkelruiten in de Weerter binnenstad.

IcoonDbW_wit.png

Wandeling

Ondanks dat winkels en horeca nog niet volledig geopend zijn nodigt Centrummanagement liefhebbers uit om de binnenstad te bezoeken. Onderstaand vind u de plattegrond met locaties van gedichten. Dichter bij Weert is van tijdelijke aard, gedichten zullen tot en met 24 mei (Tweede Pinksterdag) op de ruiten prijken.

IcoonDbW_wit.png

Aanleiding

Vanwege de coronapandemie startte 2021 zonder activiteiten in de Weerter binnenstad. Om een passend alternatief te bieden werd gezocht naar een binnenstadbelevenis waarbij samenkomst van mensen niet noodzakelijk aan de orde is. Het resultaat is een wandelroute met lokale dichtkunst.

IcoonDbW_wit.png

Jurering

De inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige en onafhankelijke jury, bestaande uit Riya Geboers (bibliothecaris en voormalig medewerker Bibliocenter), Tineke Prins (schrijfster van poëzie en oud-docent drama bij RICK) en Frans Adriaens (dialectschrijver van humoristische verhalen en gedichten). Aan hen de taak om uit de inzendingen een selectie te maken die past bij het aantal beschikbaar gevonden panden. In totaal zijn 33 locaties in de Weerter binnenstad voorzien van een gedicht op de etalageruit.

IcoonDbW_wit.png

Over het initiatief

Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning. Logo en huisstijl werden ontworpen door Inge Korten.

IcoonDbW_wit.png

Over het logo

Het logo en de huisstijl van Dichter bij Weert komen van de hand van grafisch ontwerper Inge Korten. Het beeldmerk symboliseert de vorm van een traditionele schrijfpen. De ruitvorm verwijst naar de winkelruiten waarop de gedichten gepubliceerd worden, met in het midden een icoon voor plaatsaanduiding (verwijzend naar de centrumlocatie).

IcoonDbW_wit.png
Plattegrond_DbW.jpg
BeeldmerkDbW.png