Dichter bij

Centrummanagement Weert presenteert in het voorjaar de campagne Dichter bij Weert. Centraal staat een dichtwedstrijd, waarvan een selectie uiteindelijk zal prijken op winkelruiten in de Weerter binnenstad. Inzenden van gedichten is vanaf nu mogelijk.

Deelnemen

Prijkt jouw gedicht binnenkort op een van de ruiten in de Weerter binnenstad? Stuur je gedicht in! Dichters, zowel op professioneel als amateurniveau, hebben tot en met 31 maart de gelegenheid hun favoriete werk in te sturen via onderstaand formulier. Er gelden enkele spelregels. Zo dienen inzenders woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Weert. Teksten hoeven niet per definitie nieuw te zijn, maar wel gemaakt door de indiener. Klik hier voor de volledige spelregels.

Aanleiding

Vanwege de coronapandemie startte 2021 zonder activiteiten in de Weerter binnenstad. Om een passend alternatief te bieden werd gezocht naar een binnenstadbelevenis waarbij samenkomst van mensen niet noodzakelijk aan de orde is. Het resultaat is een wandelroute met lokale dichtkunst. De campagne Dichter bij Weert is in beginsel van tijdelijke aard, dat wil zeggen dat vanaf een maand na presentatie gedichten weer verwijderd kunnen worden.

Spelregels & jurering

Bekijk hier de spelregels, opent in een nieuw venster.

 

De onafhankelijke jury bestaat uit Riya Geboers (bibliothecaris en voormalig medewerker Bibliocenter), Tineke Prins (schrijfster van poëzie en oud-docent drama bij RICK) en Frans Adriaens (dialectschrijver van humoristische verhalen en gedichten).

Over het initiatief

Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning. Logo en huisstijl werden ontworpen door Inge Korten.

Over het logo

Het logo en de huisstijl van Dichter bij Weert komen van de hand van grafisch ontwerper Inge Korten. Het beeldmerk symboliseert de vorm van een traditionele schrijfpen. De ruitvorm verwijst naar de winkelruiten waarop de gedichten gepubliceerd worden, met in het midden een icoon voor plaatsaanduiding (verwijzend naar de centrumlocatie).