Bereikbaarheid

Weert is goed bereikbaar via weg, water en spoor. Centraal gelegen tussen Eindhoven en Roermond en op slechts 3 kilometer van de Belgische grens richting Hasselt ligt Weert aan vele verkeerslijnen.

2017-07-13 Nieuwe bewoners.jpg

Weg, water & spoor

 

Welkom in Weert, hier ben je op de goede weg!​

Weg

Weert heeft een gunstige ligging nabij snelweg A2. De grens met België is op enkele minuten afstand. Zodra u Weert benaderd is op de ringbaan vanuit alle windrichtingen het centrum aangegeven. Lees 'Parkeren' meer informatie over parkeerlocaties en tarieven.

Water

In Weert ligt aan de Zuid-Willemsvaart een gezellige passantenhaven met 22 ligplaatsen. De haven, aan het Bassin in Weert (naast de stadsbrug), is in 2014 volledig gerenoveerd. Vanuit de haven loopt u binnen enkele minuten naar het gezellige centrum van Weert, waar u alle voorzieningen kunt vinden.


Het gebruik van de haven is tijdens het vaarseizoen van 1 april tot 1 oktober gratis en is inclusief gebruik van water, elektriciteit en Wifi. In de haven is een toilet aanwezig. Het is niet mogelijk om vooraf een ligplaats te reserveren.

Spoor

Het centrum van Weert is bereikbaar via het karaktervolle station aan de kop van de Stationsstraat. Weert heeft een intercitystation aan de spoorverbinding tussen Eindhoven en Roermond. Raadpleeg www.ns.nl voor meer informatie over bereikbaarheid via het spoor.

2018-03-22 Gratis parkeren.jpg

Parkeren

 

Het ruimte aanbod van betaalbare parkeerlocaties in en rondom het centrum vergemakkelijkt een bezoek met de auto aan Weert.

Locaties

Graag verwijzen we u naar www.weert.nl/parkeren voor een handig overzicht van de parkeerlocaties.

Tarieven en betaalmogelijkheden

In het centrum is het parkeertarief €1,50 per uur, met een maximaal dagtarief van €6,00. U kunt gebruik maken van de betaalautomaten of achteraf betalen middels uw telefoon of de Weerterlandpas.

Gratis parkeren

Op koopavonden kunt u vanaf 18:00 uur gratis parkeren. Op koopzondagen en officiële Nederlandse feestdagen kunt u eveneens kosteloos parkeren. Dit geldt voor alle publieke parkeerlocaties, uitgezonderd locaties met een slagboom.

dierick natuur, Smile08-09-12-163518.jpg

Fietsen

 

De binnenstad leent zich uitstekend voor een bezoek met de fiets. Aan alle zijden van het centrum zijn gratis fietsenstallingen aanwezig. Op de promenades is het niet toegestaan te fietsen tijdens winkelopeningstijden.

Bewaakte fietsenstalling Hegstraat

(gratis)

Aan de Hegstraat (achter McDonalds) kunt u fietsen gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Buiten winkelopeningstijden is deze stalling wel toegankelijk, echter onbewaakt.

Klik hier voor meer info

Fietsenstalling NS-station

(eerste 24 uur gratis)

Wil je voor één of enkele dagen je fiets stallen, dan check je je fiets met je OV-chipkaart in bij het incheckpunt en checkt na het stallen weer uit bij het uitcheckpunt. Elke eerste 24 uur stal je gratis. Daarna betaal je met pin het dagtarief van € 0,50 per 24 uur.

Klik hier voor meer info